Derfor er fiskeprotein bra for musklene

Er du støl og sliten? Spiser du lite fisk? Med det nye kosttilskuddet Polarin får du et av markedets reneste fiskeproteiner, som har dokumentert effekt på muskler og ben.

Det beste du kan gjøre for musklene er inntak av sunne proteiner. Og der verden skriker etter gode proteinkilder, spiser vi stadig mindre proteinrik fisk her i Norge. Kun 17 prosent av befolkningen får i seg anbefalt mengde sjømat hver uke. Norske ernæringseksperter er bekymret. For spiser du nok fisk – tar du var på helsen.

Fisk er mer enn omega-3

Fisk er en av de beste kildene til omega-3-fettsyrer, men er også viktig fordi den inneholder næringsrike proteiner av høyeste kvalitet med alle aminosyrer. Dette må vi ha i oss for å ta vare på og bygge celler i hele kroppen – spesielt muskelceller.

Jevnlig inntak av fisk fremmer sunn helse, og helsemyndighetene ønsker mer sjømat på middagsbordet. Studier viser også at proteiner fra fisk er særlig gunstig for å bygge og ta vare på musklene.

Fra muskler til fett i 40-årene

Er du over 40 år, kan du ha merket at styrken ikke er den samme som før. Vi taper i snitt 30 prosent av muskelstyrken fra 20-årene til fylte 60. Mange opplever at muskelvevet blir slappere, og bindevevet som holder musklene sammen, begynner å sige. Det blir lettere å legge på seg. Sitter du mye stille, spiser lite variert og har et lavt proteininnhold i kosten, kan dette gå utover musklene.

Mindre muskler fører til dårligere forbrenning, styrke og en mindre fungerende kjernemuskulatur, som er viktig for balansen og å holde seg på bena.

Fiskeproteiner (må ikke forveksles med omega-3) fungerer som byggesteiner i kroppen og bidrar til vekst og opprettholdelse av muskelmasse, i tillegg til at det støtter normale knokler.

Norske helsemyndigheter anbefaler økt inntak av sunne proteiner med alderen for å ta vare på musklene og bevegeligheten. Og fisk står på toppen av listen over sunne proteinkilder.

Fiskeproteiner begeistrer norske forskere

Studier ved Universitetet i Bergen og Haukland universitetssykehus viser at jevnt fiskeinntak er svært helsebringende. Forskningen har også vist at fiskeproteiner i små mengder kan være gunstig for musklene, bedre forbrenningen og påvirke kroppen positivt over tid. Disse studiene er nye og foreløpig ikke godt nok dokumentert, men på grunn av flere interessante resultater er det flere større forskningsprosjekt på gang for å avdekke fiskeproteinets mange egenskaper.

For å få god effekt av fiskeproteiner, bør fisk inntas helst hver eneste dag, viser disse studiene.  Et kosttilskudd skal ikke erstatte et variert kosthold, men ved å spise fiskeproteiner daglig, sikrer man det jevne inntaket. Polarin kan være nyttig for deg som ikke kan spise fisk syv dager i uken.

Et av markedets reneste proteintilskudd

Fiskeproteiner i kosttilskudd, som i Polarin, fantes ikke for få år siden. Med, ny banebrytende teknologi er det i dag mulig å trekke ut fiskeproteiner fra ferskt kjøtt og bevare alle de sunne næringsstoffene. Proteinene fra norsk laks blir skånsomt spaltet, slik at de oppfattes som «ferdigfordøyde» for kroppen. Det vil si at proteinene er i konsentrert form med kortere vei fra inntak til opptak – som gjør dette kosttilskuddet spesielt gunstig for muskelvekst og muskelbevaring. Teknologien kalles hydrolyse og er en revolusjonerende metode å foredle naturlige proteiner.

Med Polarin får du en av markedets reneste proteinkilde der alle de viktige aminosyrene fra fisken er bevart. Fiskeproteinene i Polarin består av minst 90 prosent proteiner og er praktisk talt fettfrie.

Prøv kosttilskuddet Polarin – gratis

Vi har gjort det enklere for deg å ta vare på musklene dine med markedets reneste fiskeproteiner fra norsk laks. Polarin inneholder i tillegg en unik kombinasjon av mineraler og vitaminer, blant annet magnesium, som bidrar til god muskelfunksjon.

Det fins ingen andre kosttilskudd som Polarin på markedet, som i ett og samme produkt har dokumentert, positiv effekt på muskler og ben. Men det beste er faktisk å forsøke det selv, slik tusenvis av andre har gjort. Derfor lar vi deg nå prøve Polarin gratis i 60 dager. Prøv Polarin i dag – du også!