Banebrytende forskning på fiskeprotein

Det er mer til fisken enn omega-3. Fiskeproteiner får stadig mer oppmerksomhet i norske forskningsmiljøer.

Hvorfor har folkeslag med jevnt fiskeinntak generelt bedre helse og lever lenger? Fordi fisk er noe av det sunneste du kan spise. Flere tiår med studier har vist at et jevnt inntak av fisk er helsebringende.

Fisk består av mange livsviktige næringsstoffer, som omega-3, men forskerne har de siste årene avdekket at det er mer til fisken enn sunne fettsyrer.

Vi vet i dag at protein fra kjøtt og fisk kan påvirke kroppen på forskjellige måter. Et protein er bygd opp av ulike aminosyrer, og det er sammensetningen av disse som avgjør proteinets effekter i kroppen – de bioaktive egenskapene.

Vi vet også at fisk inneholder fullverdige proteiner – det vil si alle essensielle aminosyrer du må få i deg via et variert kosthold, som kroppen ikke kan lage selv. Dette er aminosyrer som er spesielt viktig for å bygge celler – for eksempel muskelceller.

Og fiskeproteiner har de siste årene fått mye oppmerksomhet blant norske forskere på grunn av positive studieresultater.

Omfattende studier på fiskeproteiner

En av pionerene innenfor fiskerproteinstudier er forskere ved Klinisk institutt 1 ved Universitetet i Bergen (UIB). De har i flere år samarbeidet med Haukland universitetssykehus om omfattende studier rundt fisk og fiskeproteiners påvirkning på kroppen.

De begynte med sine «Fiskespisestudier» i 2010, og har de siste sju årene jobbet aktivt med forskning rundt proteiner fra fisk. Flere av forsøkene har bidratt til å avdekke hvorfor fiskespisere har bedre helse enn andre.

Det er utført flere kliniske studier som viser at konsentrerte (hydrolyserte) fiskeproteiner  i mindre doser kan ha innvirkning på kroppens muskler og bidra til god helse ved daglig inntak. Disse proteinene er på forhånd brutt ned til peptider og aminosyrer, som er lettere å fordøye og enklere for kroppen å ta til seg. Hydrolyserte fiskeproteiner finner du i kosttilskuddet Polarin.

Det er også gjort forsøk på rotter med lignende resultater. Her har det kommet fram at fiskeproteiner er et mer gunstig protein for å ta vare på muskler, sammenlignet med andre proteinkilder, som melk – og kyllingprotein på grunn av måten proteinet er satt sammen.

Forskerne baserer blant annet sine studier på at fisk inneholder et kvalitetsprotein som kan påvirke kroppen langt utover næringsverdien.

Ingen av disse resultatene er tilstrekkelig dokumenterte fordi forskningen ennå er ny og det kreves flere studier for å kunne konkludere. Men de positive resultatene så langt, har inspirert forskere til å fortsette å undersøke hva slags effekt fiskeproteiner har på kroppen.

I disse dager pågår det et stort, omfattende prosjekt – «Fiskeproteinstudiene» (2015 – 20219) – ved Klinisk Institutt 1 ved Universitetet i Bergen, som i større grad kan bidra til å avdekke fiskeproteinets hemmelighet.

Prøv Polarin – gratis i dag

Nå kan du få konsentrerte fiskeproteiner med det norskproduserte kosttilskuddet Polarin.  Vi har rett og slett gjort det enkelt for deg å gi kroppen fiskeproteiner uten å spise fisk hver eneste dag.

Kosttilskuddet Polarin forener rene fiskeproteiner fra norsk fisk med viktige mineraler og vitaminer. Polarin er nøye satt sammen for å gi deg et kosttilskudd som bidrar til god muskelhelse og mer energi i en lettere hverdag, der produksjonen er kvalitetsjekket i alle ledd.

Til sammen har Polarins ingredienser hele 24 helsepåstander som EUs matrygghetsorgan, EFSA, har vurdert og funnet tilstrekkelig dokumentert.

Her kan du se hele oversikten over Polarins dokumenterte effekter.

Det beste er faktisk å forsøke det selv, slik tusenvis av andre har gjort. Derfor lar vi deg nå prøve Polarin gratis i 30 dager.
Prøv Polarin i dag – du også!